Ar žinojote, kad kompiuterių gamintojai kompiuterius daro specialiai lėtesnius? Sužinokite kaip pagreitinti

Pasauliui vis labiau skaitmenėjant, kompiuterių vaidmuo švietime sparčiai auga. Atsiradus mokymuisi internetu, šis vaidmuo tapo dar svarbesnis. Tačiau kompiuterio veikimas gali turėti didelės įtakos jūsų mokymosi internetu patirčiai. Gamintojai dažnai sumenkina faktą, kad yra būdų, kaip pagerinti turimo kompiuterio našumą, todėl vartotojai galvoja, kad jiems reikia naujo įrenginio, nors dabartinis atrodo nepakankamas. Išsklaidykime šį mitą ir panagrinėkime, kaip galite patobulinti savo kompiuterį, kad galėtumėte geriau mokytis namuose.

Supraskite techninės ir programinės įrangos vaidmenį

Pirmasis žingsnis siekiant pagerinti kompiuterio našumą – suprasti techninės ir programinės įrangos vaidmenį. Techninė įranga – fiziniai kompiuterio komponentai – lemia didžiausią kompiuterio našumą. Kita vertus, programinė įranga – kompiuteryje veikiančios programos – lemia, kaip gerai išnaudojamas šis potencialas.

Techninės įrangos atnaujinimas

Dauguma gamintojų nori, kad jūs manytumėte, jog aparatinės įrangos negalima atnaujinti arba kad atnaujinimas yra sudėtingas, todėl verčia jus pirkti naujus įrenginius. Tačiau tam tikri aparatinės įrangos atnaujinimai gali gerokai pagerinti kompiuterio našumą.

  • Atmintis (RAM): Įdėjus daugiau operatyviosios atminties (RAM), kompiuterio sparta gali labai padidėti, ypač jei dažnai pastebite, kad kompiuteris veikia lėtai, kai vienu metu paleidžiamos kelios programos.
  • Saugykla: Atnaujinus kietąjį diską (HDD) į kietąjį diską (SSD), kompiuteris gali greičiau įsijungti, pagreitinti failų perkėlimą ir pagerinti bendrą našumą.
  • Vaizdo plokštė: Jei mokotės dalykų, kuriems reikia sudėtingos grafikos, pavyzdžiui, 3D modeliavimo, animacijos ar vaizdo įrašų redagavimo, atnaujinus vaizdo plokštę galima pagerinti kompiuterio gebėjimą atlikti šias užduotis.

Programinės įrangos optimizavimas

Nors techninė įranga yra labai svarbi, programinės įrangos optimizavimas taip pat svarbus kompiuterio našumui. Be to, tam nereikia atidaryti kompiuterio!

  • Operacinės sistemos atnaujinimai: Įsitikinkite, kad jūsų kompiuterio operacinė sistema yra atnaujinta. Kūrėjai reguliariai išleidžia atnaujinimus, kurie pagerina sistemos veikimą ir ištaiso klaidas.
  • Tvarkykite paleidimo programas: Daug programų yra sukurtos taip, kad automatiškai įsijungtų įjungus kompiuterį, o tai gali sulėtinti jo darbą. Naudodami operacinės sistemos užduočių tvarkyklę išjunkite nereikalingas paleidimo programas.
  • Pašalinkite nenaudojamas programas: Laikui bėgant nenaudojamos programos užima vertingą vietą saugykloje ir gali sulėtinti sistemą. Reguliariai pašalinkite nebereikalingą programinę įrangą.
  • Antivirusinė programinė įranga: Virusai ir kenkėjiškos programos gali gerokai sumažinti kompiuterio našumą. Patikima antivirusinė programinė įranga gali užtikrinti, kad sistema būtų švari ir veiktų sklandžiai.
  • Valykite sistemą: Reguliariai valykite naršyklės talpyklą, atsisiuntimų aplanką ir šiukšliadėžę, kad atlaisvintumėte vietos ir užtikrintumėte sklandų sistemos veikimą.

Debesijoje veikiantys įrankiai

Debesis yra dar vienas galingas įrankis, kurį galite naudoti savo kompiuterio galimybėms išplėsti. Debesyje veikiančios programos nepriklauso nuo jūsų aparatinės įrangos, todėl atlaisvinami jūsų sistemos ištekliai. Tokios priemonės kaip „Google Workspace” („Docs”, „Sheets”, „Slides”) ir „Microsoft 365” siūlo patikimas debesijos alternatyvas tradicinėms kompiuterio programoms.

Investicijos į interneto ryšį

Galiausiai, kadangi mokymasis internetu labai priklauso nuo interneto, labai svarbu turėti stabilų ir spartų ryšį. Apsvarstykite galimybę investuoti į patikimą interneto paslaugų teikėją, atnaujinti maršrutizatorių arba naudoti laidinį ryšį, kad jis būtų stabilesnis.

Apibendrinant galima teigti, kad kompiuterio tobulinimas siekiant geresnio mokymosi namuose nėra susijęs su naujausio rinkoje esančio įrenginio pirkimu. Vietoj to reikia suprasti savo kompiuterio galimybes ir atlikti protingus atnaujinimus bei optimizavimą. Atminkite, kad gamintojai gali būti neatviri apie šias galimybes, nes jų verslo modelis dažnai priklauso nuo naujų prietaisų pardavimo. Tačiau dabar jūs turite žinių, leidžiančių priimti geriausius sprendimus savo išsilavinimui ir piniginei.

Parašykite komentarą