Darbo namuose populiarėjimas: kaip kompiuteriai pakeitė mūsų darbo būdą

kompiuteris

Kompiuteriai pakeitė mūsų darbo metodus. Mums nebereikia eiti į biurą, kad atliktume savo darbą. Dabar dėl interneto ir nešiojamųjų kompiuterių žmonės gali dirbti iš bet kurios pasaulio vietos! Dėl to padaugėjo darbo iš namų atvejų, nes vis daugiau žmonių pastebi, kad jie gali dirbti taip pat produktyviai, o gal net produktyviau, būdami namuose. Šiame tinklaraščio įraše aptarsime darbo iš namų privalumus ir trūkumus ir kaip kompiuteriai mums suteikė tokią galimybę!

Yra keletas darbo namuose privalumų. Pirma, jums nereikia važinėti į darbą! Tai gali sutaupyti daug laiko ir pinigų, nes nereikės leisti pinigų degalams ar viešajam transportui. Taip pat nereikės gaišti laiko sėdint spūstyse ar laukiant autobuso. Antra, galite kontroliuoti savo aplinką. Jei jums reikia visiškos tylos, kad galėtumėte susikaupti, galite ją turėti! Jokių triukšmingų bendradarbių ar pro jūsų biurą einančių žmonių blaškymosi. Trečia, galite apsirengti taip, kaip norite! Nebereikės dėvėti nepatogių dalykinių drabužių – jei norite, galite dirbti su pižama!

Žinoma, yra ir keletas darbo namuose trūkumų. Pirma, galite būti vienišas. Gali būti sunku išlaikyti motyvaciją, kai visą dieną esate vienas, be to, gali trūkti socialinio bendravimo, kuris būdingas dirbant biure. Antra, gali kilti pagunda darbo valandomis atlikti namų ruošos darbus arba tvarkyti asmeninius reikalus, nes jau esate namuose. Dėl to gali sumažėti produktyvumas ir mažiau dėmesio skirti darbui. Galiausiai, dirbant namuose gali būti sunku „išsijungti” dienos pabaigoje. Kai jūsų biuras yra jūsų namuose, gali būti sunku mintimis „palikti darbą” ir atsipalaiduoti – dėl to padidėja streso lygis.

Apskritai, darbas namuose turi ir privalumų, ir trūkumų. Svarbu juos gerai pasverti prieš nusprendžiant, ar tai jums tinka. Jei nusprendėte dirbti iš namų, galite padaryti keletą dalykų, kad pasirūpintumėte savo sėkme: nustatykite reguliarias darbo valandas, sukurkite specialią darbo vietą ir pasirūpinkite, kad per dieną darytumėte pertraukas. Kompiuterių dėka turime laisvę dirbti iš bet kurios pasaulio vietos, tad kodėl tuo nepasinaudojus?

Parašykite komentarą